CL: Real Madrid ook in Napels te sterk voor Napoli

Met een attractieve eerste helft maakte Napoli de return in de achtste finales Champions League tegen Real Madrid weer even spannend. Na rust was daar al gauw niets van over. Het werd 1-3.

Napoli wist na de 1-3 van drie weken geleden dat het in Stadion San Paolo in ieder geval twee keer moest scoren en dus lag de focus vanaf het eerste fluitsignaal op aanvallen. Real-doelman Keylor Navas moest vanaf het begin op scherp staan en zag Marek Hamšík met een schot dat enkele centimeters naast ging het gevaarlijkst worden. Rond het verstrijken van het eerste kwartier kwam ook Real er een aantal keer uit, maar van de kansjes voor Toni Kroos (kopballetje van dichtbij) en Gareth Bale (schot) lagen de Napolitanen niet écht wakker.

Na een kwart wedstrijd zette Dries Mertens Napoli verdiend op voorsprong. Op aangeven van Hamšík schoot de oud-PSV'er in de verre hoek, wat alweer zijn 23ste goal van het seizoen betekende en nummer vijf in de Champions League. Op zoek naar die tweede goal die nodig was om de kwartfinales Champions League te halen werd Mertens kort daarna wéér gevaarlijk voor Napoli, maar nu stuitte hij op Pepe. Aan de overkant werd Cristiano Ronaldo weggestuurd door Karim Benzema, maar schoot de Portugees op de paal.

Was die erin gegaan dan had Napoli nu al geweten dat het er nog minimaal twee moest maken, om zo in ieder geval een verlenging af te dwingen. Voorlopig hadden de Italianen, zeker gezien het spelbeeld, alle reden om te hopen op een goede afloop. Een kleine tien minuten voor rust kreeg Mertens dé kans op de 2-0 toen hij na een van richting veranderd passje van Lorenzo Insigne opeens uithaalde, maar nu stond voor hem de paal in de weg. Hamšík zocht even later de korte hoek maar schoot op Navas. Pepe Reine moest voor rust nog even in actie komen toen Faouzi Ghoulam met een gevaarlijk kopballetje terug bijna Gareth Bale de gelegenheid gaf te scoren.

Zes minuten na rust leidde een slechte pass van Hamšík indirect de 1-1 in. Kroos profiteerde niet meteen, maar uit zijn corner kopte Sergio Ramos even later raak. De opdracht werd zo lastiger voor Napoli dat er nu opeens nog twee bij moest maken. Een mission impossible was het ruim vijf minuten daarna toen Real scoorde volgens exact hetzelfde recept als bij de gelijkmaker: corner Kroos, doelpunt met het hoofd van Ramos.

Vier doelpunten maken tegen Real Madrid is weinig ploegen gegeven en Napoli moest dit wonder gaan volbrengen in ruim een halfuur. Oud-Ajacied Arek Milik werd twintig minuten voor het einde in gebracht om in ieder geval de eer te redden voor de ploeg van Maurizio Sarri. Bij Real loste Álvaro Morata Benzema af voor het slotkwartier. De spits die in Napels hoorbaar nog altijd weinig geliefd is door zijn tijd bij Juve pikte nog zijn doelpuntje mee: een intikker nadat Reina een antwoord had op een schot van de ongelukkig spelen Cristiano Ronaldo. Napoli nam zonder echt nog gevaarlijk te worden afscheid van het Kampioenenbal, waarin het wederom niet was gelukt voor het eerst in de clubhistorie door te dringen tot de laatste acht.

Doelman Jose Manuel Reina bokst de bal weg. (PRO SHOTS/Insidefoto)