Stoner snelste tijdens eerste MotoGP-test

De eerste officiële testweek van het MotoGP-seizoen is van start gegaan op het circuit van Sepang. Het was een oude bekende die in Maleisië de snelste tijd liet noteren: Casey Stoner komt als testrijder van Ducati in actie op de nieuwe Desmocedici GP17 en de Australiër heeft het nog niet verleerd.

Stoner ging 32 keer het circuit rond en kwam tot een snelste tijd van 1:59,680 minuten, een dikke tiende sneller dan Ducati's vaste rijder Andrea Dovizioso. Pas op meer dan vier tienden volgde de nummer drie, kersvers Yamaha-coureur Maverick Viñales, die voor het eerst in de kleuren van zijn nieuwe team reed. Viñales deed het uitstekend en gaf teamgenoot Valentino Rossi het nakijken: Il Dottore was een seconde trager dan Stoner en kwam tot de achtste tijd.

Dovizioso's nieuwe teamgenoot bij Ducati, Jorge Lorenzo, leek het nog wat rustig aan te doen. Op ruim anderhalve seconde van Stoner zette hij de zeventiende tijd neer.. MotoGP-debutant Jonas Folger deed het op zijn Yamaha uitstekend met de zevende tijd, terwijl ook Alvaro Bautista met plek vier indruk maakte. Andrea Iannone reed voor zijn nieuwe team van Suzuki naar de vijfde plek.

De volledige uitslag van de eerste testdag is hier te vinden.