NAC Breda ontslaat trainer Dijkhuizen

NAC Breda heeft trainer Marinus Dijkhuizen met onmiddelijke ingang ontslagen. Als reden wordt opgegeven dat de samenwerking tussen de overwegend jonge spelersgroep en de coach "niet optimaal verloopt".

NAC staat teleurstellend achtste in de Jupiler League met tien punten achterstand op koploper VVV-Venlo. Vorig seizoen was Dijkhuizen met NAC nog dicht bij promotie, in de laatste ronde van de play-offs was Willem II echter te sterk.

Technisch directeur Hans Smulders licht het ontslag toe: "Toen Marinus vorig seizoen werd aangesteld als hoofdtrainer van NAC, was hij voor ons de juiste persoon op de juiste plek. Zijn aanpak sloot goed aan op wat de ervaren, maar lastige, selectie van vorig seizoen nodig had. Afgelopen zomer hebben wij ervoor gekozen om de selectie volledig te vernieuwen en voornamelijk jonge, ambitieuze spelers aan te trekken. Wij zijn tot het inzicht gekomen dat deze combinatie in het huidige seizoen niet optimaal verloopt. Dat zegt overigens niets over de kwaliteiten van de trainer Marinus Dijkhuizen of over zijn aanstelling van vorig seizoen."

Dijkhuizen was eerder wel succesvol bij Excelsior. Met die promoveerde hij in 2014 en het seizoen daarop handhaafde hij zich knap. Daarna vertrok hij naar het Engelse Brentford maar werd daar al na een paar maanden ontslagen.