Aké bekroont bizarre comeback Bournemouth tegen Liverpool

Liverpool heeft zondagmiddag een gevoelige nederlaag geleden op bezoek bij AFC Bournemouth. De ploeg van manager Jürgen Klopp gaf een 1-3 voorsprong weg. De beslissende goal voor Bournemouth viel in blessuretijd. Chelsea-huurling Nathan Aké bleek de gevierde man.

Liverpool domineerde in de openingsfase van de wedstrijd en kwam na twintig minuten op voorsprong. Sadio Mané scoorde voor The Reds. Twee minuten later was het weer raak. Divock Origi schoot de bal vanuit een lastige hoek knap achter Bournemouth-doelman Artur Boruc: 0-2.

Voor rust werd er niet meer gescoord en de thuisploeg kwam het beste uit de kleedkamer na de thee. James Milner maakte een overtreding in het strafschopgebied en Callum Wilson benutte dit buitenkansje: 1-2.

Na 64 minuten zorgde Emre Can weer voor de marge van twee. Op aangeven van Sané schoot de middenvelder vanaf de rand van de zestien raak: 1-3. Toch was de nummer twee van Engeland van voor dit weekend nog niet van de thuisploeg verlost.

Een kwartier voor tijd maakte Ryan Fraser de 2-3 en daarmee rook Bournemouth bloed en niet zonder resultaat, want drie minuten later was het 3-3 via Steve Cook. Nathan Aké maakte vervolgens het onmogelijke waar. De Nederlander zorgde in blessuretijd voor 4-3, waarmee Liverpool verloor.