Van Barneveld verslaat gruwelijk slechte Cullen, Klaasen onderuit

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de Players Championship Finals. De Hagenees speelde niet best, maar tegen de rampzalig spelende Joe Cullen zou elke degelijke darter met gemak gewonnen hebben.

De beide kemphanen kwamen geen moment lekker in hun spel, maar in het begin van het duel was er in elk geval nog sprake van enige vorm van spanning: na vijf legs stond het 3-2 voor Van Barneveld. Het spel van Cullen zakte daarna echter nog eens dramatisch in elkaar. De Engelsman wist zijn gemiddelde nog maar net boven de 70 te houden, maar was totaal kansloos. Bij 8-2 gooide hij zich zelfs dood vanaf 140, waarna Barney het af kon maken: 10-2.

Christian Kist heeft zich eveneens geplaatst voor de kwartfinales. De Nederlander rekende in een beter duel af met de Engelsman Justin Pipe. Het ging in het begin gelijk op, maar van 4-3 liep Kist weg naar 8-3. Pipe kwam nog een beetje terug, maar het was niet genoeg om Lipstick van de zege af te houden: 10-6.

Voor Jelle Klaasen is het toernooi afgelopen. Hij begon erg sterk tegen Dave Chisnall en kwam op een 5-2 voorsprong, maar de Engelsman begon vervolgens de ene na de andere hoge score te raken. Hij kwam op gelijke hoogte, liep uit naar 7-5 en kwam via 7-7 op 9-7 en dus matchpoint. Klaasen knokte zich knap terug en zag Chisnall zelfs matchdarts missen. Zelf kon The Cobra de matchdarts echter ook niet afmaken en dus gaf Chisnall hem de genadeklap: 10-9.

Darren Webster rekende ondertussen af met Alan Norris. Hij pakte al vroeg een voorsprong in een wedstrijd die nooit echt spannend werd. Bij 10-5 was het gedaan met Norris. Webster komt zondag in de kwartfinale uit tegen Kist.