Benauwde zege Barça op Bilbao

FC Barcelona heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen weten om te zetten in een zege. Op bezoek bij Athletic Club Bilbao werd het 0-1. Niet Barça, maar Athletic Club kreeg de eerste mogelijkheid van het treffen. De Baskische club onderschepte via Benat een zwakke pass van doelman Marc-André ter Stegen, om daarna gelijk uit te halen. De Duitse sluitpost maakte zijn fout goed door de bal te keren met zijn kin.

Een perfecte counteraanval van de Catalanen eindigde bij Arda Turan in de 21e minuut. De Turk slingerde de bal voor, waarna Ivan Rakitić slechts tegen de voorzet hoefde aan te lopen: 0-1. Arda stond vlak voor rust zélf aan het einde van een snelle aanval. Een individuele actie van Lionel Messi zorgde voor paniek bij Athletic. De Argentijn vond met een pass vervolgens Arda, maar hij zag zijn inzet in het zijnet belandden.

De Baskische club ging in de tweede helft nadrukkelijk opzoek naar kansen. Via Iñaki Williams en invaller Raul Garcia kwamen die ook. In de 65e minuut was het eerst Garcia die Ter Stegen testte op aangeven van Williams, waarna twee minuten later de laatstgenoemde zelf een poging ondernam.

Het team uit Bilbao bleef druk zetten, en Barcelona kon daardoor counterend eruit komen. Luis Suarez en Messi waren nog een paar keer dichtbij, terwijl Benat met een vrije trap bijna de gelijkmaker op het bord zette.