Civilization 6 krijgt Anniversary Edition

Civilization is inmiddels een langlopende en populaire reeks. De eerste kwam in 1991 uit waarmee het dit jaar een 25 jaar lopende serie is. Uiteraard wordt dat gevierd met een speciale versie.

2K is niet vies van collector editions wanneer het gaat om Civilization, ook Civilization V had een mooie verzameleditie. Waarschijnlijk zouden ze deze dan ook uitgebracht hebben zonder jubileum. Civilization VI Anniversary Edition heeft een paar mooie extra's ten opzichte van de andere edities. Het begint met de doos. deze editie komt in zijn eigen doos met een ander uiterlijk. In de doos zit een muntcollectie, van wat voor materiaal de munten gemaakt zijn heeft 2K niet bekend gemaakt, de bijbehorende display is van plastic. Aangezien de figuurtjes van de Civ V Collector's Edition van metaal waren, hebben we goede hoop dat de munten van iets anders dan kunststof gemaakt zijn.

Naast een muntcollectie bevat Civilization VI Anniversary Edition ook een hardcover artbook van 100 pagina's met afbeeldingen van Civilization door de jaren heen. Een mooi boek voor de fan dus.

Naast de exclusieve inhoud voor de Anniversary Edition, bevat deze ook de premium inhoud van de Digital Deluxe Edition zoals de Civilization Anniversary Digital Soundtrack en 4 exclusieve post-launch DLC packs. 2K geeft dan ook aan de betreffende packs niet apart te kopen als je de Anniversary of Digital Deluxe Edition koopt. Ook de Aztec civilization, welke beperkt is tot degene die een pre-order plaatsen, zal in Civilization VI Anniversary Edition zitten. 2K heeft aangegeven dat de DLC-packs 90 dagen na lancering van het spel beschikbaar komen.

Civilization VI Anniversary Edition heeft een zeer beperkte oplage van slechts 20.000 stuks wereldwijd. Hij is te koop bij een beperkt aantal winkels waaronder amazon.de, en kost een paar cent minder dan €90

Civilization VI Anniversary Edition