Tokimune leidt het Japanse rijk in Civilization VI

Vandaag maakt 2K Games weer een nieuwe leider bekend voor Civilization VI. Hojo Tokimune vecht voor het Japanse rijk om de overwinning en levert ook wat exclusieve bonussen voor zijn volk op.

Hojo Tokimune is geboren in 1251 en is bekend vanwege het weerstaan van de invasies van de Mongolen en het verspreiden van Zen-boeddhisme en Bushido onder de krijgersklasse. Hij was niet de aardigste Japanner. Toen de Mongolen verloren stuurde dat rijk vijf ambassadeurs die niet weg wilden zonder met Tokimune te spreken. De Japanse leider deed niet moeilijk en liet de vijf onthoofden en liet ze begraven in de stad Kamakura. De Mongolen stuurden nog vijf ambassadeurs, en dit keer werden ook deze onthoofd in Hakata. Toen wilden de Mongolen nog een invasie proberen, maar werden verrast door een tyfoon, die ook bekend staat als Goddelijke wind of Kamikaze.

In de game levert deze leider bonussen op aan landmacht en schepen die langs de kust vechten. De Japanners krijgen bonussen als ze districten naast elkaar bouwen, want ja, Japan is nu eenmaal dichtbevolkt. Ook krijgen de Japanners een unieke eenheid: de samurai. Deze krijger wordt niet zwakker als zijn levensmeter zakt, dus hij blijft zijn mannetje staan tot het bittere eind. Een van de unieke gebouwen van de Japanners krijg je pas later in het spel: de elektronica-fabriek. Deze levert niet alleen extra productie op, maar ook culturele bonussen voor de stad en naastgelegen steden.

Civilization VI komt 21 oktober uit op pc.