Mourinho: "Ik geloof in Memphis"

José Mourinho heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Memphis Depay. De Nederlandse vleugelaanvaller maakt deel uit van de plannen van de Portugees bij Manchester United.

De 22-jarige aanvaller stelde teleur in zijn eerste seizoen in Engeland. Hij kwam nog tot 29 competitiewedstrijden, maar daarin scoorde hij slechts twee keer en gaf hij één assist. De verwachting was dat Memphis deze zomer zou moeten vertrekken uit Old Trafford, maar hij mocht blijven van zijn nieuwe manager.

"Natuurlijk wil ik dat Memphis deel uitmaakt van mijn selectie", vertelde Mourinho tegen The Guardian. "Ik wil niet te veel ingaan op vorig seizoen, maar ik ken de speler die ik gezien heb bij PSV en op het WK twee jaar geleden, toen hij nog een hele jonge speler was. Met die speler in mijn gedachten, wil ik hem houden. En ja, ik geloof in hem. Vooral omdat ik een goede jongen zie, een goede professional. Het maakt me niet uit wat mensen denken."

"Je kan hem zien rijden in een mooie auto en denken dat hij niet aan voetbal denkt, maar dat is niet het geval. Hij is gefrustreerd door wat er vorig seizoen is gebeurd, toen hij al zijn zelfvertrouwen verloor. Maar hij komt terug."

Memphis kreeg vorig weekend in de Community Shield tegen Leicester City (2-1 winst) geen speeltijd, maar de verwachting is dat hij zondag in de competitiewedstrijd tegen AFC Bournemouth wel minuten gaat maken.