Geld krijgen om een 'broodje' te eten?

Zin in een hapje eten? In de Braziliaanse stad Fortaleza kun je er vanaf deze maand geld mee verdienen! Het restaurant Gordices Fortaleza heeft haar klanten een uitdaging voorgelegd: als je de nieuwe Big Monster - O Gigante da Cidade (vrij vertaald: het Grote Monster - de Gigant van de Stad) binnen grofweg een uurtje naar binnen schuift krijg je 300 Braziliaanse reais, iets meer dan 80 euro. Als het niet lukt mag je uiteraard alsnog betalen.

Je zult begrijpen dat het geen lullig broodje is met een stukje sla en een worstje ertussen. Nee, het ding doet zijn naam eer aan: het 'broodje' heeft het formaat van een degelijke pizza en wordt onder meer gevuld met kipfilet, worst, spek, ham, nog wat koeienvlees en om het geheel toch verantwoord te maken doet men er ook nog een berg sla, tomaat en dat soort spul op. Alles bij elkaar weegt je broodje zo'n vier kilogram.

Men heeft zelfs een filmpje gemaakt om te laten zien hoe het tussendoortje in elkaar gezet wordt en zeg nou zelf, zo'n hoeveelheid vlees is toch best te doen?

De 'making-of' van het lekkere borrelhapje (Bron: YouTube)