Webber: "Toro Rosso met Verstappen is iets om in de gaten te houden"

Mark Webber heeft hoge verwachtingen van Max Verstappen en Toro Rosso voor komend jaar. De oud Formule 1-coureur verwacht dat Toro Rosso dit jaar hoge ogen kan gooien, maar benadrukt ook dat Verstappens tweede seizoen zwaarder kan worden voor de Nederlander.

"Hij komt nu in zijn tweede jaar, dat zwaarder dan je eerste seizoen kan zijn", waarschuwt Webber Verstappen. "In je eerste jaar krijg je van iedereen lof en schouderklopjes en heb je krediet, maar in je tweede seizoen verwacht men dat je presteert. We zullen zien hoe Max daarmee omgaat, maar ik denk dat Toro Rosso met hem wel iets is om in de gaten te houden."

Gevraagd naar wat Webber van de titelstrijd verwacht tussen Mercedes en Ferrari, uitte de regerend WEC-wereldkampioen zijn twijfels of Ferrari het Mercedes lastig kan maken. "Ik verwacht dat het tussen Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Sebastian Vettel zal gaan. Ik denk dat Lewis enigszins de overhand heeft, op basis van vorm en eerdere jaren. Maar Nico is meer dan capabel genoeg om kampioen te worden. Hij moet alleen wel zorgen dat alles gedurende twaalf maanden op zijn plaats valt, wat niet gemakkelijk is tegen Lewis."

"Ik denk niet dat Ferrari al ver genoeg is wat betreft hetgeen erbij komt kijken om het kampioenschap naar je toe te trekken, met de concurrentie van Mercedes", vervolgt Webber. "Maar het interne gevecht tussen Lewis en Nico zou Seb misschien kunnen helpen, dat zou hen wat punten kunnen kosten. Maar hij krijgt een zware dobber aan Mercedes. Dat team is ontzettend taai en de testresultaten zien er ook goed uit."

Toro Rosso met Verstappen is iets om in de gaten te houden (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Toro Rosso met Verstappen is iets om in de gaten te houden (Pro Shots / Zuma Sports Wire)