Vrouw krijgt bekeuring om vergeten tas op CS Amsterdam

Een dame die vanochtend op het Centraal Station in Amsterdam haar tas vergat moet een dikke prent betalen. Door haar onbedoelde actie werden veel hulpdiensten naar het station gestuurd en het treinverkeer gedeeltelijk plat gelegd.

De onschuldige tas werd ontdekt bij spoor 5. Toen de bomexpert onderweg was om de tas te controleren nam de vrouw contact op met de NS, ze was erachter gekomen dat haar tas nog op het station lag. De politie nam het zekere voor het onzekere en deed gewoon onderzoek naar de tas. Toen de vrouw haar tas eindelijk kon ophalen kreeg ze een boete van 90 euro.

De politie legde haar uit dat er veel in gang wordt gezet als er een onbeheerde tas wordt gevonden. "Voor uw info: 6 man politie, 3 man handhaving, 6 man veiligheid en service NS, 2 perrons afgezet, 2 sporen buiten dienst met vertragingen als gevolg en de inzet van een explosievenverkenner."

"Het "vergeten" heeft in dit geval verstrekkende gevolgen. Als je de orde, rust, veiligheid of een goede bedrijfsgang verstoort, kun je rekenen op een boete." Dit beleid geldt alleen op het Centraal Station, elders in het land kun je kosteloos je tas onbeheerd achterlaten.