Twee Nederlandse darters in kwartfinales Lakeside

Darters Richard Veenstra en Wesley Harms hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Lakeside, het WK van dartbond BDO. De als vijfde geplaatste Harms deed dat woensdag al door in de achtste finales na een zeer spannende wedstrijd te winnen van Jim Williams uit Wales. 

Sparky versloeg Williams in de eerste set nog vrij simpel met 3-0, maar met een 13-darter brak de Welshman hem in de tweede set en werd het 2-3. Williams, eerder dit jaar goed voor de WDF wereldtitel, won ook de derde en vijfde set, waarna Harms met een sterke leg terugkwam tot 3-3. In de zevende en beslissende set liet de Nederlander vijf matchdarts liggen, maar dankzij een slechte leg van Williams pakte hij toch de set en dus de zege. Het niveau was verder niet bijster hoog: beide spelers gooiden ongeveer 85 punten gemiddeld en er werden slechts drie 180'ers gegooid.

Donderdag was het de beurt aan Richard Flyers Veenstra, die eerder dit jaar samen met Harms nog het WK voor dubbelteams won. Na een knappe overwinning op de nummer drie van de plaatsingslijst, Jeffrey de Graaf, was het dit keer de beurt aan Martin Atkins. De net als Veenstra ongeplaatste Engelsman kwam er tegen een voor BDO-begrippen prima gooiende Veenstra echter totaal niet aan te pas. Binnen no-time stond Veenstra op 3-0, waarna Atkins in de vierde set toch partij begon te bieden. Vooral een 12-darter waarmee hij op 2-2 kwam maakte indruk, maar Veenstra maakte het gelijk daarna af en won met 4-0 in legs. De Nederlander gooide een gemiddelde van iets boven de 91 punten, het op twee na beste gemiddelde van de tweede ronde. 

In de kwartfinale zal Harms het vrijdag opnemen tegen de als vierde geplaatste Engelsman Jamie Yozza Hughes, die zijn eerste twee partijen won van de bijzonder slecht spelende Ross Montgomery en Madars Razma. Veenstra staat vrijdag tegenover titelverdediger Scott Scotty Dog Mitchell, die overigens opkomt met het nummer Who Let The Dogs Out? Mitchell speelde tot dusverre twee spannende, maar goede wedstrijden, waarin zowel hij als zijn tegenstanders gemiddeld over de 90 punten gooiden.