'Hamilton gedroeg zich als een verwend kind'

Jacques Villeneuve heeft weer eens wat stevige uitspraken gedaan. Ditmaal is wereldkampioen Lewis Hamilton het slachtoffer van de woordendrang van het Canadese orakel. De Brit heeft zich volgens Villeneuve gedragen als een verwend kind. "Hamilton's gedrag was onwaardig voor een wereldkampioen." De reden voor Villeneuve's uitspraken was het seizoensslot, waarin Hamilton een tamelijk ongemotiveerde indruk maakte en teamgenoot Nico Rosberg drie pole-positions en zeges op rij wist te pakken.

"Lewis pakte een eenvoudige wereldtitel omdat we geen vechtende, strijdende Rosberg zagen, zoals we die vorig jaar hebben gezien." meent Villeneuve, die zelf in 1997 Michael Schumacher om het kampioenschap versloeg. "De echte Rosberg zagen we pas weer na de Amerikaanse Grand Prix, toen de titelstrijd al beslist was. Daarna zagen we een verandering bij Nico, werd hij weer een killer. Hamilton reageerde daar slecht op en liet de negatieve kant van zijn karakter naar boven komen."  

"Hij liet zien dat hij niet nederig kan zijn. Hamilton heeft drie wereldtitels gewonnen maar kon er niet van genieten en gedroeg zich als een klein kind wiens speelgoed afgepakt is." Hamilton is van mening dat recente veranderingen aan zijn wagen in zijn nadeel hebben gewerkt. Villeneuve vindt dat geen excuus: "Hij is degene die in de wagen zit en met zijn engineer samenwerkt. Het is aan hem. Welke set-up er ook is, Rosberg kon er beter mee omgaan en dat komt misschien wel omdat Nico er hard aan gewerkt heeft."

"Als dat inderdaad zo is, was Lewis misschien helemaal niet zo superieur. Misschien had hij gewoon een set-up die hem beter lag." Door de zeges in de laatste races van het jaar zal Rosberg vertrouwen getankt hebben volgens Villeneuve. "Hij zal met een goed gevoel de winter in gaan. Nico heeft bewezen dat hij goed kan terugkomen en Lewis heeft laten zien dat als het erop aan komt, hij gaat haperen.