Weer ruime WK-zege voor handbaldames Oranje

De Nederlandse handbalsters kennen een uitstekende start op het WK handbal in Denemarken. Na de zege van zaterdag op China (42-21) werd ook Angola zondag met grote cijfers verslagen: 37-24.

Na een wat zoekende start stond Oranje toch al met 19-11 voor bij rust. Dat was vooral te danken aan een flinke opmars van 5-5 naar 10-5 in slechts vijf minuten. De voorsprong werd daarna langzaam maar zeker uitgebouwd, al ging het niet zo rap als tegen China. Estevana Polman was de grote vrouw aan Nederlandse zijde. Ze schoot twaalf keer op doel en het was twaalf keer raak. Lois Abbingh was vice-topscorer met vier treffers.

Dat was zaterdag wel anders. Toen waren Abbingh en Yvette Broch juist met zeven treffers de vedettes binnen het team, al was Polman met zes rake ballen ook niet ver weg. Bondscoach Henk Groener loofde echter vooral zijn defensie. "Die opereerde fantastisch. Dat kan in de komende wedstrijden de doorslag geven", zei hij na de wedstrijd met de Chinesen. Hij had niets te veel gezegd, want ook zondag verdedigde Oranje vaak sterk. Bovendien maakten de keepsters Marieke van der Wal en Tess Wester een goede indruk.

De handbalsters hebben maandag een dag rust. Dinsdag wacht Zweden, dat de eerste wedstrijd met Angola met vrijwel identieke cijfers won: 37-23.

Handbalsters verslaan ook Angola
Handbalsters verslaan ook Angola (Foto: ANP)