Todt verontschuldigt zich voor Formule 1/Le Mans-overlapping

FIA president Jean Todt heeft zich verontschuldigd voor de overlapping van de 24 Uur van Le Mans en de Formule 1 race in Azerbaijan. Afgelopen zomer werd bekend dat de Formule 1-race werd verschoven naar hetzelfde weekend als Le Mans, tot groot ongenoegen van de fans.

Het oorspronkelijke plan was om Le Mans op het weekend van 18 en 19 juni te laten staan, en de GP van Europa op 17 juli te houden. Door de eis voor een langere zomerstop van de teams echter, is de GP van Europa verschoven naar datzelfde weekend.

Door deze verschuiving zal Nico Hülkenberg zijn LMP1-titel die hij vorig jaar op Le Mans namens Porsche won niet kunnen verdedigen.

De enige compensatie die Todt kon bieden is om de afsluiting van beide races op een ander tijdstip te houden, waarbij ook het tijdsverschil tussen Frankrijk en Azerbaijan een rol speelt. "Het maken van een kalender is een enorm lastige klus omdat er 21 races in de Formule 1, 10 races in de Formule E, 10 races in het WEC en 14 races in het WCR zijn."

"Om een kalender te maken zonder conflicten is niet mogelijk, maar voor Le Mans heb ik er vertrouwen in. De start zal om 12.00u plaatsvinden en de finish van Le Mans om 15.00u. Misschien betekent dit voor één of twee coureurs dat ze niet deel kunnen nemen aan Le Mans. Het spijt me, maar we kunnen niet beter."

Een definitieve Formule 1-kalender zal begin december gepubliceerd worden, na de laatste World Motor Sport Council-vergadering. Porsche heeft al gezegd geen vervanger voor Hülkenberg te zoeken voor de Formule 1-kalender vast staat.

Todt verontschuldigt zich voor Formule 1/Le Mans-overlapping (Dppi)
Todt verontschuldigt zich voor Formule 1/Le Mans-overlapping (Dppi)