Kromowidjojo en Nijhuis naar finale sprintnummers

Op het WK zwemmen in Kazan heeft Ranomi Kromowidjojo zich op de 50 meter vrije slag geplaatst voor de finale van morgen. De Nederlandse won haar halve finale in 24,23 en zag dat in de andere halve finale alleen de Australische Cate Campbell 0,01 seconde sneller was.

Op de 50 schoolslag plaatste Moniek Nijhuis zich voor het derde WK op rij voor de finale. Ze werd vijfde in haar halve finale in 30,99 en dat bleek net snel genoeg om als achtste en laatste naar de finale te mogen. De Litouwse Ruta Meilutyte was 1,01 seconde sneller dan Nijhuis en plaatste zich als snelste voor de finale van morgen.

Chad Le Clos won op de 100 meter vlinderslag bij de mannen de gouden medaille. De Zuid-Afrikaan troefde zijn concurrent Laszlo Cseh af met zijn 50,56. De Hongaar Cseh was 0,31 trager en zag De Singaporees Joseph Schooling verrassend naar het brons zwemmen.

De finale op de 200 meter rugslag bij de vrouwen werd gewonnen door Emily Seebohm. De Australische keek tegen een grote achterstand aan ten opzichte van Missy Franklin, maar in de laatste 50 meter was de Australische twee seconden sneller dan de Amerikaanse en won in 2.05,81 de houden medaille. Op een halve seconde werd Franklin tweede, gevolgd door het multitalent Katinka Hosszu.