Nieuwe baan voor omstreden pastoor

Pastoor Dominique Donders, die eerst veroordeeld werd voor het bezit van kinderporno en daarna werd vrijgesproken, heeft een nieuwe baan. Hij gaat aan de slag als kapelaan bij de parochie Maria Moeder van de Kerk in de Brabantse gemeente Sint Anthonis. Dat heeft de parochie op zijn website staan. In het AD zeggen de pastoor en een bestuurslid van de kerk zaterdag dat de man een tweede kans verdient.

De pastoor kwam in 2013 voor de rechter omdat hij erotische foto's van minderjarigen in bezit zou hebben. De rechtbank veroordeelde hem. Het gerechtshof in Den Bosch vond de beschuldigingen echter niet bewezen en sprak de man vrij.

De parochie in Sint Anthonis heeft Donders op verzoek van het bisdom aangenomen. Bij het gedrag van Donders kunnen volgens de parochie "in moreel opzicht zeker kanttekeningen worden geplaatst", maar is "zijn pastorale integriteit niet fundamenteel in het geding." Het is de bedoeling dat Dominique Donders op korte termijn al zal voorgaan in vieringen en bij uitvaarten. Een precieze benoemingsdatum is er nog niet.