Uruguay verlaat Copa met twee rode kaarten

Chili is door naar de halve finales in de Copa America. Dit gebeurde na een schouwspel tegen Uruguay, wat voor een groot deel op alles behalve voetbal leek. De Uruguayanen eindigden de wedstrijd met negen man en ook de bondscoach werd naar de tribune gestuurd. Tussen alles door werd er een keer gescoord, de matchwinner was Mauricio Isla.

Al in de eerste helft was het spelbeeld duidelijk. Chili viel aan terwijl Uruguay tegen hield. De Chilenen kwamen eigenlijk niet tot kansen, maar de Uruguayanen waren ook weinig succesvol in de tegenstot. Het was al in de eerste helft een harde wedstrijd, waarin verschillende spelers geel kregen.

In de tweede helft ontspoorde het volledig na een kwartiertje. Edison Cavani kreeg een tweede gele kaart, nadat hij in de eerste helft al de grensrechter omver had gelopen. Hij gaf een klein tikje aan Gonzalo Jara, die gretig naar de grond ging. Hierna dreigde het al te ontsporen met een harde overtreding van Maxi Pereira, maar daarna nam het voetbal toch weer de overhand. Uruguay kwam in eerste instantie nog het dichtst bij doelpunten via een kopkans en een schot wat rakelings naast het doel ging. Chili wist uiteindelijk het tiental eenmaal te verschalken, tien minuten voor tijd. Hierna liep het toch nog volledig uit de hand. Jorge Fucile kreeg ook een rode kaart, waarna het geheel aan spelers van Uruguay zich volledig liet gaan. Hierbij kreeg ook coach Oscar Tavarez rood van de scheidsrechter.

In de resterende tijd kreeg Chili nog een goede kans op de 2-0, maar deze ging naast. Chili won met 1-0 en zal daardoor in de halve finale spelen tegen ofwel Bolivia, ofwel Peru.