Twee gewonden busongeval met vliegtuig terug

Van de vijf gewonden van het busongeluk in Portugal die nog in het ziekenhuis verblijven, worden er zaterdagmiddag twee met een ambulancevliegtuig naar Nederland gebracht. Dat meldde de Nederlandse hulpverleningsorganisatie SOS International.

Het vliegtuigje vertrekt zaterdagmiddag uit Faro. De bestemming in Nederland wordt niet bekendgemaakt. Aan boord reist ook een medepassagier mee.

Zondag worden naar verwachting de andere drie gewonden en een aantal meereizenden naar ons land overgevlogen. Met wat voor toestel dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

De toestand van alle vijf gewonden is stabiel genoeg om ze te vervoeren, aldus de woordvoerder.

Het busongeluk van woensdagavond heeft vier Nederlanders het leven gekost. De doden worden begin volgende week naar Nederland gebracht. Zaterdag werd nog gewerkt aan het regelen van formaliteiten.

De bus met meer dan dertig Nederlandse vakantiegangers raakte van de weg op de A22 tussen de luchthaven van Faro en de badplaats Portimão. De chauffeur, een 53-jarige Portugees, reed volgens inzittenden te hard, anderen zeggen dat hij onwel werd achter het stuur.

Twee gewonden busongeval met vliegtuig terug
Twee gewonden busongeval met vliegtuig terug (Foto: ANP)