Nieuw leven voor de Muppet Show

De Muppet Show keert terug. De vorige maand aangekondigde pilotaflevering heeft blijkbaar de omroepbazen bij het Amerikaanse ABC weten te overtuigen, want de makers hebben groen licht gekregen om meer afleveringen van de show te maken.

De nieuwe serie, The Muppets geheten, zal een meer volwassen benadering hanteren dan de originele show uit de jaren 70 en 80. In plaats van vertellen over de fictieve theatershow zal de serie een moderne documentaire-stijl krijgen. De personages worden gevolgd in hun persoonlijke leven buiten het theater, wat ruimte geeft voor relaties, break-ups, prestaties, teleurstellingen en wat dies meer zij. De pilotpresentatie kreeg naar verluidt een staande ovatie van de ABC-bazen.

Het nieuws over de Muppet-revival komt in een periode waarin Amerikaanse omroepen besluiten nemen over het al dan niet verlengen van hun shows of het bestellen van nieuwe titels. ABC komt het komende seizoen ook met de komedie Dr. Ken, met Community-ster Ken Jeong. Ken is een briljante arts met slechte manieren tegenover zijn patienten. Hij probeert altijd een goede dokter, echtgenoot en vader te zijn, hoewel zijn goede bedoelingen nogal eens leiden tot frictie. Een andere nieuwe ABC-komedie is The Real O'Neals, over een ogenschijnlijk perfecte katholieke familie die alle schijn laat varen als bepaalde waarheden worden onthuld.

Series die bij ABC een nieuw seizoen gekregen hebben zijn, naast de Marvel shows, Castle, Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder, Nashville, Once Upon a Time, Scandal, American Crime, Secrets and Lies, Black-ish, Fresh Off the Boat, The Goldbergs, The Middle, Modern Family en Galavant.

 The Muppets: eerste foto uit de nieuwe tv-show (Foto: Eric McCandless/ABC)
De eerste foto uit The Muppets (Foto: Eric McCandless/ABC)