Originele Muppets keren terug in Muppet Show

De revival van de Muppet Show zal zoveel mogelijk proberen de originele Muppets en, waar mogelijk, ook de originele Muppet-performers terugbrengen naar de variety-show. Dat meldt The Hollywood Reporter in hun berichtgeving over de mogelijke terugkeer van de serie.

De show staat gepland voor een terugkeer bij ABC, de tv-zender die, net als de Muppets zelf, onderdeel is van Disney. Bill Prady, medebedenker van The Big Bang Theory, schrijft het script voor een pilotaflevering, samen met Bub Kushell, schrijver voor onder andere Anger Management. De pilot wordt in mei vertoond tijdens de jaarlijkse presentatie voor adverteerders en zou vanaf dat punt definitief in productie kunnen gaan als serie.

De originele personages uit de eerdere Muppet Show en Muppet-films keren in de pilot terug op een manier die gebruikelijk is voor de groep; door een verhaal te vertellen over het terugbrengen van de show. In het verhaal komen Kermit, Fozzie, Gonzo, Animal en anderen samen bij ABC Studios voor een meeting over de show, maar ze moeten Miss Piggy overtuigen om ook mee te doen. De relatie tussen Kermit en Piggy speelt hier opnieuw een rol, en er zijn natuurlijk een paar celebrity cameo's gepland.

Het is niet de eerste keer dat de Muppet Show, oorspronkelijk een Brits programma dat liep van 1976 tot 1981, teruggebracht is op televisie. In 1996 kwam ABC met Muppets Tonight, dat na 22 afleveringen verspreid over twee seizoenen (deels uitgezonden op the Disney Channel) weer tot een einde kwam. De Muppets zijn in recente jaren meer succesvol geweest in de bioscoop: vorig jaar verscheen de achtste speelfilm over de groep, Muppets Most Wanted, als vervolg op The Muppets uit 2011, waarvan het hoofdverhaal ook het terugbrengen van de Muppet Show was.

Volgens THR komt de revival van de show op een goed moment: Amerikaanse omroepen lijken meer op zoek te zijn naar variety shows. Zo heeft NBC twee dergelijke programma's in ontwikkeling. Neil Patrick Harris zal voor de omroep het Britse Saturday Night Takeaway gaan maken, een programma met sketches, muzieknummers, mini-gameshows en verborgen camera-grappen. Marlon Wayans zal het van oorsprong Israelische I Can Do That! in de VS introduceren, waarin celebrities op toerbeurt bijzondere acts uitvoeren.

Mocht de Muppet Show zich definitief bij dit gezelschap voegen, dan wordt dat in mei bekend.

Muppets Most Wanted: We're doing a sequel
Scène uit Muppets Most Wanted