Perez: "Vecht met juiste auto voor de titel"

Force India-coureur Sergio Perez vindt dat hij voor de titel in de Formule 1 kan gaan als hij over de juiste auto beschikt. Momenteel vecht hij om in het middenveld punten te pakken. Een achtste plaats in Bahrein is in 2015 zijn beste resultaat.

Perez debuteerde in 2011 in de Formule 1 voor Sauber en stapte in 2013 over naar McLaren. De Mexicaan kende bij het team uit Woking een zeer zwaar jaar, waarna hij zijn plaats verloor aan Kevin Magnussen. Vorig jaar streek de coureur neer bij Force India waar hij tiende werd in het kampioenschap.

Perez: "Het is zeer frustrerend om te weten dat wanneer je over de juiste auto zou beschikken je races zou winnen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik over de juiste auto zou beschikken ik races zou winnen en mee zou vechten voor het kampioenschap. In mijn vijf jaar in de Formule 1 heb ik nooit een winnende auto gehad of een auto die op het podium thuis zou horen, maar toch heb ik vier podiumplaatsen behaald."

"Sommige coureurs komen als een raket op, terwijl anderen daar iets langer voor nodig hebben. Ik hoop mijn talent te kunnen tonen en dat dit de deur opent naar een topteam in de Formule 1. Het is lastig aan de mensen uit te leggen dat je een geweldige race hebt gereden als je negende of tiende bent geworden." De Mexicaan wijst hierbij naar het feit dat hij sneller is dan zijn hoog aangeschreven teamgenoot Nico Hülkenberg. Dit zou volgens hem wel meer bekend mogen worden.

Sergio Perez vindt dat hij voor de titel in de Formule 1 kan gaan als hij over de juiste auto beschikt (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Sergio Perez vindt dat hij voor de titel in de Formule 1 kan gaan als hij over de juiste auto beschikt (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)