Eis 12 jaar voor gestoorde wurgseks op bejaarde vrouw

Tegen de 21-jarige Amrish K. uit Amsterdam is 12 jaar cel en TBS door het Openbaar Ministerie (OM) geëist wegens het verkrachten en wurgen van zijn 91-jarige buurvrouw in 2012, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het OM stelt dat de toen 18-jarige K. de hoogbejaarde vrouw eerst verkracht heeft. Hij zou dit gedaan hebben omdat hij daar gewoon 'zin in had', aldus het OM. Nadat hij zijn zieke lust had uitgeleefd op de weerloze oude vrouw wilde hij haar doodmaken. Wurgen leek hem het eenvoudigst, alleen viel dat niet mee en lukte hem dat in eerste instantie niet. Daarom raadpleegde hij het internet op zijn mobiel. Vervolgens deed hij pogingen haar de schedel in te slaan en wurgde haar daarna alsnog, vervolgt het OM.

Hiervan raakte de gestoorde K. weer opgewonden en vergreep hij zich nogmaals aan de inmiddels dode bejaarde vrouw. Hierna zocht hij op internet naar een goede manier om zich van het stoffelijk overschot te ontdoen. Dit resulteerde in wat gesleep met het dode lichaam door het huis om het op een ongeluk te laten lijken.

Gedragsdeskundigen hebben vastgesteld dat K. een seksuele stoornis heeft en een brakke persoonlijkheid. Ze achten de kans groot dat K. deze manier van bevredigen vaker wil doen. Tevens is K. niet genoeg bij zijn volle verstand om toerekeningsvatbaar te zijn.

Amrish K. is in 2013 veroordeeld voor moord en het bezit van kinderporno maar was vrijgesproken van de verkrachting. De advocaat van K. had toen geopperd dat niet bewezen kon worden dat K. de bejaarde vrouw eerst verkrachte, dan vermoorde en toen het lijk nogmaals verkrachte. Dit was reden voor het OM om hoger beroep in te stellen. Ook K. gaat in hoger beroep. Op 1 juni is de uitspraak.