Wisgerhof: "FC Twente komt erbovenop"

Peter Wisgerhof is de succesvolste aanvoerder die FC Twente ooit heeft gekend. Hij won de titel, de beker en de Johan Cruijff Schaal met de club, die nu in zware financiële nood verkeert. "Ik zie deze teloorgang natuurlijk met lede ogen aan. Ik ben nog steeds betrokken bij de club en het is dramatisch als je dan hoort dat mensen die er al jaren werken, die het gezicht zijn van de club, op straat komen te staan", zegt de oud-verdediger, die vijfenhalf jaar speelde bij Twente.

Maar de club komt erbovenop, dat gelooft Wisgerhof zeker: "FC Twente is een te mooie club om kapot te laten gaan. Het is nu duidelijk hoe het zit en het zal even duren, maar het komt weer goed. De achterban van de club is groot en goed, die loopt niet weg. Ik ben ook blij met de reacties van de supporters, die er blijk van geven dat ze de club blijven steunen. Ook nu nog, na al dat slechte nieuws en de twee recente pijnlijke nederlagen."

Peter Wisgerhof en Joop Munsterman in betere tijden (PRO SHOTS/Peter Lous)
Peter Wisgerhof en Joop Munsterman in betere tijden (PRO SHOTS/Peter Lous)

In zijn actieve periode had Wisgerhof geen notie van de financiële perikelen: "Je bent dan zo met het voetbal bezig, dan ontgaan de randzaken je toch vaak. Bovendien ging het natuurlijk in sportief opzicht geweldig met de club. We werden kampioen, speelden Champions League. Het geld rolde binnen."

Pas nadat hij eind vorig seizoen stopte en in een nieuwe rol bij Twente terecht kwam, kreeg hij door dat het financieel niet zo goed ging. "Geleidelijk aan werd duidelijk hoe groot de problemen zijn, maar ik zal me niet uiten over de schuldvraag. Daarvoor ken ik de cijfers niet en op basis van berichten uit de media maak ik geen verwijten. Ik heb voorzitter Joop Munsterman leren kennen als een plezierig mens met wie ik altijd goed contact heb gehad. Hij heeft ook de club het kampioenschap gebracht."

Wisgerhof blijft nu met opzet even op de achtergrond. "Ik weet niet precies wat er met mij gebeurt. Ik ben er nu op wedstrijddagen in een rol van ambassadeur die de sponsors ontvangt. Maar ik voel nu niet de behoefte de club lastig te vallen bij deze ellende. Ik heb mijn eigen bedrijf en ben niet afhankelijk van Twente. Voor mensen die al jaren bij de club werken is het veel vervelender. Ik heb ook medelijden met directeur Gerald van den Belt, die al die moeilijke beslissingen moet nemen."