Ajaxtalenten mishandelen agente

Donderdagavond zijn drie jeugdspelers van Ajax gearresteerd in verband met de mishandeling van een politieagente in burger.

Op de Oudekerkerdijk in Amsterdam versperde het drietal de weg. Toen de agente enkele malen begon te toeteren, stormden de talentjes op haar af en trokken de vrouw uit haar auto. Zij werd vervolgens hardhandig op de grond gesmeten en de voetballertjes maakten zich hierna uit de voeten.

De politie sloeg meteen alarm en vroeg via Burgernet het publiek om hulp bij het zoeken naar het drietal. Na een tip van een buurtbewoner konden zij worden aangehouden in de buurt van de Van der Madeweg. Het gaat om Ajax A1-aanvaller Zakaria El A., aanvoerder en zogenoemd 'talent van de toekomst', Ashraf El M. en de 19-jarige spits Samet B. De agente liep naast diverse schaafwonden en bloeduitstortingen een sleutelbeenbreuk op.

Een woordvoerder van Ajax meldt op de hoogte te zijn van het incident. "Het is een ernstige zaak, maar voor we een standpunt kunnen innemen, willen we weten wat er precies is gebeurd en wie wat heeft gedaan."