Rechtbank behandelt Tjeukemeermoord in zomer

De rechtbank in Leeuwarden gaat de Tjeukemeermoordzaak in juni behandelen. Dat bleek donderdag tijdens een pro-formazitting tegen één van de verdachten. Justitie wil dan drie verdachten voor de rechtbank brengen voor de moord.

De Tjeukemeermoord draait om de 35-jarige Omar Kourrich, wiens verbrande lichaam werd aangetroffen bij het Friese Tjeukemeer in de zomer van 2013. Het Openbaar Ministerie (OM) had vier verdachten voor deze moord vastzitten. Eén verdachte kwam vorig jaar om het leven in zijn cel. Hij werd gezien als hoofdverdachte in de zaak.

Kourrich werd naar alle waarschijnlijkheid in een winkel van de overleden verdachte vermoord. Daarna is zijn lichaam vervoerd naar het Friese meer, waar de hulp van een Friese verdachte zou zijn ingeroepen. Dit is het scenario waar het OM op dit moment rekening mee houdt. De verdere achtergrond van het misdrijf blijft onduidelijk.

Tijdens de pro-formazitting probeerde de advocaat van verdachte Marian H. opnieuw om zijn cliënt in afwachting van het proces op vrije voeten te krijgen. Dit verzoek werd niet gehonoreerd. Volgens de rechtbank bestaan er ,,ernstige bezwaren" voor een voortijdige vrijlating.