'Nederlander zocht schoolmeisje op in VS'

Een 24-jarige Nederlander is onlangs opgepakt in de Amerikaanse staat Wisconsin, omdat hij contact zocht met een achttienjarig schoolmeisje. Hij had haar via internet leren kennen en wilde haar in het echt ontmoeten. De man is aangeklaagd voor stalking, melden lokale media. Hij zit vast en kan tot 3,5 jaar cel krijgen.

De moeder van het meisje had enkele weken geleden aangifte tegen de man gedaan, nadat hij op haar werkplek was opgedoken. Het meisje had een half jaar geleden het contact met de Nederlander verbroken, maar hij bleef haar bellen en mailen.

Eind januari zou hij haar een bericht hebben gestuurd onder de naam masterkiller. Hij schreef: "School is leuk, zelfs als je stout bent. Nog maar een paar dagen tot het zover is!" Op zijn Facebookpagina zou hij foto's van haar school en haar huis hebben gezet. Hij kreeg een gebiedsverbod, maar stuurde een dag later chocola, bloemen, ballonnen en een beertje naar haar huis. Er zat een briefje bij met de tekst: 'de tijd van liefde is bijna hier en ik kan mijn gevoelens voor je niet langer voor me houden. Ik wacht zaterdag op je.'