Van Gaal mist trefzekere spits

Manchester United mist dit seizoen een trefzekere spits. Om die reden is de club achterop geraakt in de titelstrijd van de Premier League. Dat bekende coach Louis van Gaal zaterdag in aanloop naar de wedstrijd tegen Sunderland.

"We hebben op dit moment geen aanvaller die twintig doelpunten maakt in een seizoen", aldus de Nederlandse trainer. "Robin van Persie kan het niet ontkennen, Radamel Falcao niet en ook Wayne Rooney niet, hoewel hij de laatste tijd niet vaak in de spits heeft gestaan."

Van Gaal kijkt jaloers naar koploper Chelsea, waar Diego Costa er al zeventien maakte. Sergio Agüero scoorde ook al zeventien keer voor stadsrivaal Manchester City, dat tweede staat met acht punten meer dan nummer vier United. Van Persie, die door een enkelblessure de komende weken is uitgeschakeld, legde er dit seizoen pas tien in, terwijl de dure huurling Falcao slechts vier doelpunten maakte.

Het vormgebrek van zijn aanvallers betekent volgens Van Gaal niet automatisch dat de club aan het einde van dit seizoen op zoek gaat naar versterkingen: "Dit zegt niets over volgend seizoen. Ze kunnen gewoon een ongelukkig jaar hebben."