Binding of Isaac: Rebirth krijgt DLC

The Binding of Isaac: Rebirth krijgt DLC. Dat is anderhalve maand na de release al bekendgemaakt. Edmund McMillen, bedenker van The Binding of Isaac, gaf eerder aan het Isaac-hoofdstuk in zijn leven met Rebirth af te sluiten, maar er komt dus toch DLC. Wanneer deze DLC komt is niet bekend, wel is bekend dat pas in het nieuwe jaar begonnen wordt met het programneren.

Op de officiële blog van The Binding of Isaac geeft McMillen aan dat hij al ontzettend veel ideeën heeft voor de uitbreiding. Zo komt er een nieuwe gamemode, een nieuw personage, een nieuw einde, nieuwe bazen, nieuwe vijanden en nieuwe voorwerpen. Vooral de nieuwe gamemode gaat een hoop toevoegen en zal het aantal dingen wat je kan doen verdubbelen.

Toch is dit niet alles, zo vraagt hij de fans van The Binding of Isaac: Rebirth op Reddit om hulp bij het bedenken van nieuwe voorwerpen. Ondanks dat McMillen zelf ook ideeën heeft, wil hij input van de community. De suggesties die de meeste upvotes krijgen op reddit zullen worden geïmplementeerd in de game, ten minste als ze goed genoeg zijn. Op dit moment staat overigens de suggestie om meer synergie tussen verschillende voorwerpen te krijgen op nummer één.

The Binding of Isaac: Rebirth is een remake op The Binding of Isaac uit 2011. In tegenstelling tot het origineel is Rebirth niet in flash gemaakt en daardoor zijn er veel meer mogelijkheden. Rebirth kwam begin november van dit jaar uit voor pc, PlayStation 4 en PlayStation Vita.