Uitslag AFC Ajax - APOEL Nicosia

Ajax heeft zich verzekerd van een plaats in de Europa League. De Amsterdammers wonnen het zesde en laatste groepsduel tegen APOEL Nicosia met 4-0 en verzekerden zich zo van de derde plaats achter Paris Saint-Germain en FC Barcelona.

Vooraf was duidelijk dat APOEL in Amsterdam moest winnen om door te kunnen gaan naar de Europa League, maar de Cyprioten groeven zich in het begin van de wedstrijd in. Ajax speelde in de eigen ArenA in het eerste bedrijf in een laag tempo en wist weinig te creëren, behalve wanneer Kishna tijdig ingeschakeld werd. De linksbuiten had enkele fraaie acties in huis en zorgde zo voor gevaar. Vlak voor rust viel alsnog een doelpunt, nadat Milik in het strafschopgebied gehaakt werd en Schöne de 1-0 op de borden zette via een benutte penalty.

Kishna was vanavond de smaakmaker bij Ajax (Pro Shots/Jasper Ruhe)
Kishna was vanavond de smaakmaker bij Ajax (Pro Shots/Jasper Ruhe)

Na rust ging het stukken beter met Ajax. Schöne verdubbelde al snel de score nadat een inzet van Milik nog gestuit was. Even later maakte Klaassen er 3-0 van na goed doorzetten van Kishna die daarna nog een panklare voorzet in huis had. De wedstrijd was hierna gespeeld en de 4-0 van Milik was nog voor de statistieken.

AFC Ajax

4 - 0

APOEL Nicosia

 45' Schöne (pen)
 50' Schöne
 53' Klaassen
 74' Milik
   
 
 Gele kaart: Antoniadis, Vinicius (APOEL Nicosia)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.769
Arbiter: Velasco (Spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Van Rhijn
Veltman
Moisander
Viergever
Klaassen
Serero
Andersen (Riedewald/68)
Schöne (El Ghazi/75)
Milik (Zivkovic/85)
Kishna
  Pardo
Sérgio
Papazoglou
Carlão
Antoniadis
Gomes
Nuno Morais (Artymatas/72)
Efrem (Aloneftis/65)
Vinicius
Alexandrou
Sheridan (Sotiriou/65)