Bayern wint topper van Leverkusen

Bayer Leverkusen is het ook niet gelukt om Bayern München de eerste nederlaag toe te brengen. De thuisploeg uit München won de topper in de Bundesliga zaterdag met 1-0. De Fransman Franck Ribéry zorgde vlak na rust voor het enige doelpunt.

Bayer maakte het Bayern aanvankelijk zeer lastig. De Spanjaard Juan Bernat moest al binnen vijf minuten een bal van de lijn halen om een vroege achterstand voor de koploper te voorkomen. Daarna nam Bayern het initiatief over. Arjen Robben, het hele duel in het veld, kwam veel aan de bal, maar kon weinig forceren.

Vlak na rust volleerde Ribéry de 1-0 achter doelman Bernd Leno. Dat bleek het enige doelpunt, waardoor Bayern drie punten uitliep op Leverkusen. De koploper heeft 36 punten na veertien duels. Wolfsburg volgt met 29 punten op plek twee. Leverkusen is vierde.