Stevens hard onderuit met Stuttgart

Huub Stevens heeft zijn glorieuze rentree bij VfB Stuttgart tegen Schalke 04 geen passend vervolg kunnen geven. De Nederlandse trainer die de Duitse club moet behoeden voor degradatie begon vorige week met een 4-1-overwinning op SC Freiburg. Een zege zat er zaterdag geen moment in. De gasten uit Gelsenkirchen wonnen afgetekend met 4-0.

Stevens was in het verleden de eindverantwoordelijke bij Schalke en zag bij zijn voormalige club vooral Eric Maxim Choupo-Moting uitblinken. De Kameroener tekende voor de openingstreffer en zorgde ook voor de 0-3 en 0-4. Tussendoor had Max Meyer voor de tweede treffer gezorgd. Klaas-Jan Huntelaar speelde het hele duel bij Schalke.

Stuttgart is na veertien wedstrijden hekkensluiter in de Bundesliga. Schalke is vijfde.

Bas Dost had een belangrijk aandeel in de 3-1 zege van nummer twee VfL Wolfsburg bij Hannover 96. De aanvaller viel in de 66e minuut in en zette Wolfsburg drie minuten later op 2-1. Wolfsburg had eerder al een voorsprong uit handen gegeven.

Borussia Mönchengladbach blijft in het spoor van Schalke dankzij een 3-2 thuiszege op Hertha BSC. FC Köln verloor met 2-1 van FC Augsburg dat voorlopig derde staat. Bayer Leverkusen kan de Beierse ploeg echter weer passeren als de ploeg zaterdagavond tegen Bayern München speelt. SC Paderborn en SC Freiburg speelden met 1-1 gelijk.