'Lorde een van de meest invloedrijke tieners'

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft Lorde weer uitgeroepen tot een van de invloedrijkste tieners wereldwijd. De 17-jarige zangeres is een van de 25 tieners die op een lijst in willekeurige volgorde staat die maandag werd gepubliceerd. Ook vorig jaar stond Lorde op de lijst, die toen voor het eerst werd samengesteld.

Het blad keek voor de lijst onder meer naar het aantal volgers op social media en naar gewonnen awards. Zo wist Lorde begin dit jaar twee Grammy Awards in de wacht te slepen voor haar hit Royals. Ook is ze verantwoordelijk voor de hele soundtrack van de film Hunger Games: Mockingjay - Part 1, die volgende maand uitkomt.

Ook actrice Chloë Grace Moretz, zanger Austin Mahone, Modern Family-acteur Rico Rodriguez en realitysterren Kendall en Kylie Jenner werden gekroond tot meest invloedrijke tieners. De lijst bestaat echter niet enkel uit sterren uit de entertainmentwereld. Zo worden ook honkbalster Mo'ne Davis, de dochters van president Obama en activiste Malala Yousafzai, die vorige week de Nobelprijs voor de Vrede won, genoemd.