Nick Frost gecast voor Doctor Who

Met het achtste seizoen van Doctor Who in volle gang zijn de voorbereidingen voor de Christmas Special in volle gang. De BBC maakte deze week een reeks castleden voor deze aflevering van de serie bekend, met als grootste naam Nick Frost.

Naast Frost zullen ook Natalie Gumede, Faye Marsay, Nathan McMullen en Michael Troughton een rol spelen in de jaarlijkse feestelijk getinte aflevering, naast Peter Capaldi als de Doctor en Jenna Coleman als Clara. Gezien de geruchten over Colemans vertrek uit de serie is het overigens opvallend dat ze dus officieel is aangekondigd voor op z'n minst de eerste aflevering na het huidige seizoen. Volgens de BBC wordt de kerstspecial een onmisbaar actie-avontuur.

Nick Frost (Doctor Who)

Frost is natuurlijk het beste bekend van zijn samenwerkingen met Edgar Wright en Simon Pegg, maar was onlangs ook te zien in dansfilm Cuban Fury. "Ik vind het geweldig om gevraagd te worden om in de Doctor Who Christmas Special te spelen," meldt de acteur in een reactie. "Ik ben een enorme fan van de show. De read-through was heel moeilijk voor me; ik wilde steeds mijn vingers in m'n oren stoppen en schreeuwen 'Geen spoilers!' Elke dag op de set moest ik mijn inner fanboy proberen stil te houden."

Een andere opvallende naam in de castlist is die van Michael Troughton. De acteur, die eerder rollen had in de Britse series Breathless en The New Statesman, is de zoon van Patrick Troughton, bij Whovians bekend als de Second Doctor. 

Steven Moffat, showrunner van Doctor Who: "Frost tijdens kersmis - het is gewoon logisch! Ik heb met Nick gewerkt aan de Tintin [Kuifje, red] film, een aantal jaar geleden en het is een plezier om hem terug naar televisie te lokken voor een ritje in de TARDIS."

Moffat schreef de kerstspecial, waarvan de titel nog niet bekend is, die wordt geregisseerd door Paul Wilmshurst. De aflevering is met kerstmis wereldwijd te zien.