Doctor Who cast Tom Riley in gastrol

De opnames voor Doctor Who 8 zijn sinds eind december/begin januari in volle gang. Met een uitzenddatum nog niet bevestigd wordt er wel langzaam meer bekend over de gastrollen in het vierendertigste seizoen van de avonturenserie.

De BBC maakte vandaag bekend dat Tom Riley is gecast in een rol in een aflevering die is geschreven door Mark Gatiss. Riley was eerder te zien in de tv-series Inspector Lewis, Twenty Twelve en Monroe. Daarnaast is hij sinds vorig jaar de titelfiguur in Da Vinci's Demons. Hij zal binnenkort beginnen aan de opnames voor zijn aflevering.

Schrijver Mark Gatiss is geen onbekende bij fans van Doctor Who. Naast diverse afleveringen voor de serie te hebben geschreven, plus de jubileumspecial An Adventure in Space and Time, speelde hij ook een paar keer zelf een rol in de serie. Samen met Doctor Who-showrunner Steven Moffat is hij bovendien verantwoordelijk voor de serie Sherlock.

Het achtste seizoen van de huidige run van Doctor Who, met Peter Capaldi in de rol van de Doctor, wordt door fans verwacht in augustus of september; opnames voor een seizoen duren doorgaans een maand of negen. De BBC bevestigt de precieze datum meestal enkele weken van tevoren.