[jOS] Boogschutter Van Tongeren begint sterk aan toernooi

Boogschutter Jan van Tongeren heeft zich op de Jeugd Olympische Spelen uitstekend laten zien in de kwalificaties. Hij scoorde met zijn 72 pijlen totaal 682 punten, waar 720 het maximaal haalbare was.

De score van de vijftienjarige Van Tongeren bleek goed voor de vierde plaats. Hij scoorde één punt minder dan de Braziliaan Marcus d'Almeida, die op zijn beurt weer vijf punten inleverde ten opzichte van Atul Verma uit India. Lee Woo-Seok uit Zuid-Korea was een klasse apart en kwam tot 704 punten. In de eerste ronde van de knock-outfase staat Van Tongeren zaterdag tegenover de Libiër Ali El-Grahri.

Het gemengd dubbeltoernooi is voor Van Tongeren na één wedstrijd al over. Daarin speelde hij samen met Anisa Zamirova uit Tajikistan, die in de kwalificatie bij de vrouwen slechts 29e van de 32 werd. De eveneens vijftienjarige Zamirova deed het naast Van Tongeren zeker niet verkeerd, maar tegen Aliaksei Dubrova (Wit-Rusland) en Bryony Pitman (Groot-Brittannië) kwam het jonge koppel enkele punten tekort.