[EK] Sintnicolaas gaat voor medaille op tienkamp

Tienkamper Eelco Sintnicolaas raakte in mei van dit jaar geblesseerd aan zijn hamstring, maar lijkt inmiddels weer in goeden doen te zijn. Vorige maand won hij in het Poolse Torun op het EK meerkamp voor landenteams, terwijl hij op het NK nipt naast de titel op de 400 meter horden greep. Dinsdag start Sintnicolaas in Zürich op de tienkamp tijdens het EK atletiek.

"Fysiek ben ik nu uitstekend in vorm voor Zürich. Het seizoen is natuurlijk wat moeilijk geweest met die hamstringblessure, maar ik denk dat ik op het EK tot de medaillekandidaten behoor", zei Sintnicolaas eerder al tegen Omroep Gelderland"Na die blessure hebben we de plannen omgegooid, de grote tienkamp in Götzis laten schieten en de pijlen volledig op het EK gericht, waarvan we wisten dat het niet in gevaar zou komen."

"Het was wel prettig om een paar weken te kunnen herstellen, want ik kon gewoon zien dat ik vooruitgang boekte. Het vertrouwen wat je nodig hebt komt dan vanzelf wel." In maart van dit jaar greep Sintnicolaas in Sopot met de vierde plek op de zevenkamp nog net naast de medailles op het WK indoor. In Zürich zal hij het vooral op moeten nemen tegen Fransman Kevin Mayer en de Duitsers Kai Kazmirek en Rico Freimuth. Ook Pelle Rietveld doet mee namens Nederland, maar voor hem lijkt een medaille wel een erg lastige opgave.