Teams slopen FRIC-ophanging van bolides

De Formule 1-teams zullen vanaf het grandprixweekend in Duitsland het gaan doen zonder FRIC-ophanging. Autosportfederatie FIA heeft bevestigd dat alle renstallen de Front and Rear Inter-Connected ophanging van de auto's afgehaald hebben.

Bij FRIC waren de ophangingen aan de voor- en achterzijde van de auto met elkaar verbonden. Het kwam de stabiliteit en de aerodynamische prestaties van de bolides ten goede. Sommige renstallen zouden FRIC zodanig doorontwikkeld hebben dat de legaliteit van het systeem in twijfel kon worden getrokken. In de regels staat dat de vering niet van invloed mag zijn op de aerodynamica van de auto, maar dat zou bij een aantal systemen wel het geval zijn geweest.

De FIA gaf de teams nog de mogelijkheid om pas voor volgend jaar afscheid te nemen van het systeem, mits alle teams hier mee in zouden stemmen. Een aantal renstallen wilden niet aan deze voorwaarde meewerken, waardoor het vanaf komend weekend verboden is. Daarom is het van alle bolides afgehaald, zo bevestigde de technisch gedelegeerde van de FIA, Jo Bauer.