[Tour] Giant met vijf Nederlanders

Giant-Shimano neemt vijf Nederlanders mee naar de Tour de France. Tom Dumoulin, Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Veelers en Albert Timmer staat volgende week zaterdag aan de start in Leeds. Marcel Kittel en John Degenkolb waren al zeker van hun plek en fungeren als kopmannen van de Nederlandse equipe.

De Duitse sprinters worden verder nog bijgestaan door de Belg Dries Devenyns, de Chinees Cheng Ji. Nikias Arndt, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke en Bert De Backer zijn de afvallers uit de voorlopige selectie. De Backer brak onlangs zijn schouderblad bij een val in de Ster ZLM Toer en haakte daardoor al af.

Giant hoopt met name op succes in de massaspurts. Vorig jaar won Kittel vier etappes. "We hebben een uitgebalanceerde groep die ons moet helpen bij het belangrijkste doel: het winnen van een etappe", vertelt ploegleider Rudi Kemna.

Cheng Ji gaat geschiedenis schrijven. Hij wordt de eerste Chinees ooit in de Tour de France. "Dat is erg belangrijk voor hem en voor zijn land", aldus Kemna. "We kijken uit naar wat de impact zal zijn op de mondialisering van de sport."