Kompany: "Niet alleen deelnemen aan WK"

Vincent Kompany hoopt met de Belgische nationale ploeg meer dan alleen zijn gezicht te laten zien op het WK voetbal in Brazilië. De centrale verdediger maakt zijn eerste WK mee namens België en hoopt gelijk op te vallen met zijn team. Voor deelname alleen zijn de Rode Duivels niet naar Brazilië gekomen, zo laat hij doorschemeren in gesprek met France Football.

"Het was onze droom om op het WK uit te komen", zegt hij. "Maar we komen niet alleen deelnemen aan het toernooi. Het is ons eerste WK, een nieuwe ervaring dus, maar we hebben vertrouwen in goede resultaten. We doen heel enthousiast mee met dit voetbalfeest."

Kompany stelt dat hij niet voor niets vertrouwen mag hebben op een goede afloop. "We bereiden ons perfect voor op het WK. We kennen de sterke en zwakke punten van onze tegenstanders. We weten hoe we ze pijn moeten doen. Mijn droom is niet alleen om tegenover een paar goede voetballers te staan. Ik wil ver komen met België. Om mijn droom te verwezenelijken, moeten we iets verder geraken dan de groepsfase."

Waar België het de afgelopen toernooien lastig had om zich te manifesteren, ontwikkelde Kompany zich tot een van 's werelds beste centrale verdedigers. Hij stapte over van Hamburger SV naar Manchester City en werd vooralsnog twee keer landskampioen met de Engelse grootmacht.

Met de Belgen staat hij in Brazilië tegenover Algerije, Rusland en Zuid-Korea. Tegen het drietal landen kunnen zij zich kwalificeren voor de knock-outfase van het toernooi.