Meisje (13) heeft groepseks op feestje

Voor de jeugdrechter van het Engelse Sunderland diende zich onlangs een opmerkelijke zaak. Drie 16-jarige knapen moesten terechtstaan omdat zij als 15-jarigen seks hebben gehad met een 13-jarig meisje. Het tienermeisje deed hieraan vrijwillig mee.

De jongens en het meisje waren enige tijd geleden te gast op een verjaardagsfeestje. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en uiteindelijk draaide het toch weer op seks uit.

Een van de jongens heeft daadwerkelijk de liefde bedreven met het meisje. Bij de andere twee verrichtte het kind seksuele handelingen. De eerstgenoemde maakte niet alleen foto's van de orgie die hij vervolgens via social media deelde, maar dook later nogmaals met het meisje het bed in.

Volgens hun advocaten waren de kinderen slechts hun seksualiteit aan het ontdekken, en deed het tienermeisje actief hieraan mee. De rechter bleek echter onverbiddellijk. De puber die het meisje daadwerkelijk flink heeft laten kennismaken met zijn jongeheer en ook foto's heeft gemaakt, draait voor negen maanden de jeugdgevangenis in.

Voor de twee andere ventjes, was de rechter ook al niet mals. Zij worden ieder een jaar lang onder toezicht van de jeugdreclassering gesteld. Ook is het drietal ingeschreven op de lijst van zedendelinquenten.