Opnieuw massale aangiftes tegen Wilders

Het begint een beetje een haatbaard te krijgen, maar een groep aangiftemarokkanen heeft zaterdag in Tiel opnieuw massaal aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders. Volgens de politie was het bureau 'bomvol' (pun not necessarily intended). Ook in Utrecht werd veel aangifte gedaan. De politie opende er zelfs een extra balie.

Vooraf hadden ruim driehonderd mensen zich aangemeld om aangifte te gaan doen in Utrecht. In Tiel waren naar schatting ruim tweehonderd mensen op de been, meldt Omroep Gelderland.

Vrijdag deden ook al moskeegangers in Rotterdam massaal aangifte tegen Wilders. Hierbij werden verslaggevers vanzelfsprekend bedreigd en geslagen. In Nijmegen deden dinsdag vijfhonderd mensen aangifte na een oproep van burgemeester en wethouders.

Het totale aantal onzin-aangiftes loopt vermoedelijk ver boven de duizend. Justitie komt voorlopig niet met cijfers, maar zal later nog enkele duizenden euro's belastinggeld spenderen aan het tellen van deze politieke statements. Een woordvoerder zei eerder deze week dat dat pas gebeurd als 'alle' aangiftes binnen zijn.

De aangiften volgen op de vraag die Wilders stelde aan zijn achterban op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. Hij vroeg of ze minder of meer Marokkanen wilden. Toen het publiek 'minder!' riep, zei hij dat te gaan regelen. De opmerking schoot veel mensen in het verkeerde keelgat. Zij denken nu dat politiek bedreven wordt aan de aangiftebalie van de lokale politie die het daardoor veel te druk krijgt om échte aangiftes aan te nemen.

Beter zouden burgemeester en wethouders de mensen oproepen om volgende keer daadwerkelijk te gaan stemmen in plaats van achteraf het justitiële apparaat te frustreren.