Leden Bandidos aangehouden bij afgesloten woning

Bij het dichttimmeren van een woning in Geleen heeft de politie woensdagmiddag vier leden van motorclub Bandidos aangehouden. Ze bleken wapens bij zich te hebben en een van hen had nog een boete openstaan. Ook zijn drie auto's in beslag genomen voor onderzoek. Dat meldt de politie woensdagavond.

Agenten waren woensdagmiddag aanwezig bij de woning in de Waterstraat om het afgekondigde noodbevel van burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen uit te voeren. De woning werd daarvoor afgesloten voor een periode van drie maanden. Verder is het leden van motorclubs verboden om binnen de gemeente te komen, mag de politie preventief fouilleren en zijn mobiele camera's geplaatst bij het huis.

De maatregelen werden genomen nadat de politie signalen had gekregen dat motorclub Bandidos woensdagavond een feest wilde geven in de woning. Daarvoor zouden ook leden van andere clubs zijn uitgenodigd. "Gezien de voorvallen onlangs in de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen vonden we dat ongewenst", zo liet een woordvoerder van de gemeente eerder woensdag weten.

De bewoner van het huis waar het feest zou worden gehouden, is Harrie Ramakers. Hij was vicepresident van de Hells Angels-afdeling Nomads uit Oirsbeek en is inmiddels lid van de rivaliserende motorclub Bandidos.

Afgelopen weekeinde ontplofte voor de tweede keer een explosief bij zijn woning in Nieuwstadt in de gemeente Echt-Susteren. Het huis is daarop gesloten en Ramakers streek neer in Geleen. Het is niet bekend waar hij heen gaat nu hij ook dat huis heeft moeten verlaten.

De politie was vorige week ook al actief in het centrum van Sittard wegens de aanwezigheid van tientallen leden van de motorclub Hells Angels. In de Limburgse stad zijn al langer spanningen tussen de Hells Angels en de nieuw opgerichte motorclub Bandidos.