Koeman: "Als Pellè terug is worden we tweede"

Feyenoord zal het nog twee wedstrijden zonder Graziano Pellè moeten stellen. Ronald Koeman denkt dat de terugkeer van de Italiaanse sterspeler het verschil kan maken.

Feyenoord is verwikkeld in een hevige strijd om de tweede plaats, met PSV, FC Twente en Vitesse als concurrenten. Ook zonder de clubtopscoorder wist de stadionclub de afgelopen twee wedstrijden te winnen, maar de coach van Pellè denkt toch dat de Italiaan een beslissende schakel in zijn team is.

Tijdens en na afloop van de wedstrijden tegen FC Twente en Ajax kon Pellè zijn frustraties niet in toom houden, en liet hij zich zowel verbaal als lichamelijk gaan. Koeman stoort zich aan alle ophef die in de media is ontstaan over het gedrag van zijn sterkhouder.

"Het is wel typisch Nederlands dat we zo'n jongen eerst groot maken en hem vervolgens na een paar fouten proberen klein te maken", zo tekende Voetbal International op uit de mond van de ervaren oefenmeester, die verwacht dat Pellè een sleutelrol zal spelen in de seizoensontknoping.

"Graziano is oud en wijs genoeg om hiermee om te gaan. Als Pellè straks weer kan spelen en gaat scoren, worden wij tweede. Dan sluit hij het seizoen goed af voor zichzelf en voor Feyenoord. Hoe zijn toekomst daarna eruit ziet, is een zaak voor hemzelf en de club. Wij verwachten nog wel wat van Graziano."