Man United ontvangt Spurs op nieuwjaarsdag

Manchester United en Tottenham Hotspur kunnen op nieuwjaarsdag goede zaken doen in de strijd om Champions League-voetbal. De ploegen, die allebei drie punten minder hebben dan nummer vier Everton, treffen elkaar op Old Trafford. De beste vier Premier League-teams plaatsen zich voor het miljoenenbal.

United moet het doen zonder de geblesseerde Robin van Persie. De aanwezigheid van zijn collega-aanvaller Wayne Rooney is vanwege een liesblessure nog een vraagteken. Bij de Spurs ontbreken oud-Ajacied Jan Vertonghen, Paulinho, Younès Kaboul, Sandro en Andros Townsend. Spits Jermain Defoe is door hamstringproblemen nog onzeker voor het duel.

Koploper Arsenal kent een op papier eenvoudige middag. De Londenaren ontvangen Cardiff City, de nummer zestien van de Premier League. Arsenal moet het echter doen zonder de geblesseerden Aaron Ramsey, Mesut Özil, Olivier Giroud, Alex Oxlade-Chamberlain en Kieran Gibbs.

Manchester City kan wellicht profiteren van de vele blessuregevallen bij de koploper. De ploeg van Manuel Pellegrini heeft een punt minder dan Arsenal en trapt het voetbaljaar om 13.45 uur af bij Swansea City, de nummer elf. Bij de equipe uit Wales maken Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli kans op speelminuten.

Chelsea, dat twee punten achterstaat op Arsenal, gaat op bezoek bij Southampton, de nummer negen. Everton speelt uit bij Stoke City, terwijl rivaal Liverpool, de nummer vijf, op Anfield Road Hull City ontvangt.