'Ajax heeft interesse in zoon Paul Ince'

Ajax hoopt zich te gaan versterken met Tom Ince, een 21-jarige aanvaller van Blackpool. Dat schrijven enkele Britse media.

Volgens The Mirror heeft Ince met de landskampioen zelfs al contact gehad over het ondertekenen van een voorcontract. Ajax is echter niet de enige geïnteresseerde club. Naar verluidt willen diverse managers uit de Premier League de aanvallende speler in januari vastleggen.

Ince is volgens Engelse media op zoek naar een club waar hij zich verder kan ontwikkelen en Ajax zou hij dus als een goede stap zien. De Amsterdammers hoeven alleen een compensatie van een half miljoen pond te betalen, waarvan de helft voor Liverpool is. Daar werd hij opgeleid.

Tom Ince is de zoon van voormalig Engels international Paul Ince. Hij speelde in het verleden voor meerdere Engelse clubs, waaronder Manchester United (1989-1995). De 46-jarige ex-aanvoerder van The Three Lions speelde in zijn loopbaan 53 interlands.

Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan richtte Ince zich op het trainersvak. Sinds februari van dit jaar is hij de manager van Blackpool, waar hij dus zijn eigen zoon in zijn team heeft. Blackpool staat momenteel op plaats negen in de Championship, het tweede profniveau van Engeland.