Lostprophets-zanger schuldig aan kindermisbruik

De zanger van de voormalige Britse rockband Lostprophets heeft bekend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan kindermisbruik. Zo probeerde de 36-jarige Watkins onder meer een baby te verkrachten. Dat zei hij dinsdag in een rechtbank in Wales, meldt de BBC. Tot nu toe ontkende Watkins de aantijgingen.

Watkins geeft volgens de aanklager nu toe dat hij 'een vastberaden en overtuigd pedofiel' is. Hij bekende schuld aan een poging tot verkrachting en aanranding van een kind jonger dan 13 jaar. De zanger gaf ook toe kinderen te hebben aangerand en onzedelijke foto's van kinderen te hebben gemaakt.

De zanger vergreep zich onder anderen aan fans van zijn band en de kinderen van twee vrouwen. Die hadden hun kinderen daarvoor beschikbaar gesteld. De moeders waren dinsdag ook aanwezig in de rechtbank en bekenden eveneens gedeeltelijk schuld. De straffen worden op 18 december uitgesproken.

Watkins werd vorig jaar december gearresteerd. Hij was in 1997 medeoprichter van Lostprophets. De band stond op verschillende Nederlandse festivals en verkocht wereldwijd zo'n 3,5 miljoen albums. Lostprophets boekte zijn grootste succes met de plaat Liberation Transmission uit 2006. De band viel eerder dit jaar uit elkaar, omdat de andere leden er na Watkins arrestatie geen zin meer in hadden.