Darth Vader neemt stad over

Afgelopen maandag heeft Darth Vader zichzelf uitgeroepen als burgemeester van de Oekraïense stad Odessa. Vergezeld van een kader stormtroopers en meester Yoda als diplomatieke vertegenwoordiger toog de Sith-lord in een draagstoel naar het plaatselijke gemeentehuis. Daar sprak Darth Vader een verbaasde menigte toe, en kondigde hij aan dat hij per decreet van Keizer Palpatine vanaf 11.00 uur plaatselijke tijd het bestuur van de stad overnam en een claim legde op het salaris van de burgemeester en bijkomende bonussen.

De actie was georganiseerd door de Oekraïense InternetPartij en is een reactie op het aftreden van burgemeester Alexey Kostusev afgelopen week. Darth Vader en entourage werd de toegang tot de raadszaal geweigerd door het opgetrommelde beveiligingspersoneel. De gemeenteraad was op dat moment bijeen om het ontslag van Kostusev formeel te accepteren. De raadszitting werd na 5 minuten beëindigd, gevolgd door een oproep om vooral niet op Darth Vader te stemmen.

Vertegenwoordiger Albert Bayzhanov kwam vervolgens naar buiten om Darth Vader weg te sturen, maar dat mocht niet baten. Ten overstaan van de pers wilde Darth Vader nog kwijt dat Bayzhanov en zijn mederaadsleden hun eed aan de Dark Side of the Force schijnbaar vergeten waren en dat de stemming van die dag een aantasting van de keizerlijke macht was, iets dat niet zonder gevolgen zou zijn.

Filmpjes en foto's zijn te vinden in de bron, net als de achtergronden. Veel succes met vertalen!