Goederentrein ontspoord bij Borne

Tussen Hengelo en Almelo is woensdagochtend een goederentrein ontspoord. Een wagon van de trein, die zand en grind vervoerde, is naast het spoor beland, meldt ProRail. Er zijn geen gewonden gevallen.

Op het traject rijden momenteel helemaal geen treinen. Reizigers lopen meer dan een uur vertraging op, meldt de NS.

Het incident heeft ook gevolgen voor het wegverkeer. In de gemeente Borne, waar het ongeluk gebeurde, zijn alle spoorwegovergangen dicht, laat de Twentse gemeente weten. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk.

Update 14.42 uur
De schade aan het spoor is volgens ProRail groot: Over een afstand van 4 kilometer moeten 6000 dwarsliggers worden vervangen. Ook zijn er bekabeling en onderdelen van het seinstelsel beschadigd. ProRail verwacht tot maandagochtend nodig te hebben om het spoor te herstellen. Tot die tijd kunnen er over het traject bij Borne geen treinen rijden.

Er wordt nog bekeken of er een speciale werktrein kan worden ingezet die grotendeels automatisch dwarsliggers kan vervangen. Binnenlandse reizigers kunnen omrijden via Zutphen of met vervangend busvervoer reizen, internationaal treinverkeer wordt omgeleid via Arnhem en Duisburg.